اهمیت و محبوبیت دستگاه تزریق پلاستیک هیدرولیکی با ساخت دستگاههای تزریق پلاستیک برقی، تحت تاثیر قرار گرفت. با این وجود هنوز هم دستگاه تزریق هیدرولیکی یکی از بهترین گزینهها برای برطرف کردن نیازهای تولید، قیمت برق و نیازهای شخصی است. دستگاه تزریق پلاستیک هیدرولیکی دارای دو عضو حیاتی است، که نبود آنها عملکرد سیستم را با مشکل روبرو خواهد کرد. پمپ و هیدروموتور دستگاه تزریق، در این سیستم کاربردها و عملکرد مختلفی دارند. خرابی در هر یک از این سیستمها، بدون تردید دستگاه را با اختلال مواجه میکند.
کاربرد دستگاه تزریق پلاستیک هیدرولیکی
از کاربردهای این دستگاه این است که میتواند نیروی قفل گیرهای برابر ۸۰۰۰ تن را ایجاد کند و همچنین به تولید قطعاتی با وزن ۵۰ پوند بپردازد.
روند کار دستگاه تزریق پلاستیک هیدرولیکی
در این سیستم فشار پشت قالب فقط به وسیله روغن ایجاد شده و سیلندر هیدرولیکی فشار را تحمل میکند. البته مقدار زیادی روغن و پمپ بسیار قوی لازم است که قادر به انتقال سریع این مقدار روغن از مخزن به داخل سیلندر باشد. اصولا سیستم تمام هیدرولیک با اختلاف زیادی نسبت به روش مکانیکی دارد برای ماشینهایی که قدرت آن از حدود 300 تن به بالا باشد مناسب است که به وسیله شیر روغن، تعیین و تنظیم فشار شت قالب به دلخواه امکان پذیر است.
معمولا میتوان به وسیله یک سیلندر هیدرولیک هم صفحه متحرک را در یک فاصله نزدیک 100 سانتیمتری به حرکت درآورد و هم برای ایجاد فشار پشت قالب از آن استفاده کرد. زیرا با حجم زیاد سیلندر که باید تمام آن را ابتدا از روغن پر شده و سپس فشار با ازیاد مقدا روغن در داخل سیلندر افزایش یابد و این افزایش چند لحظهای به طول میکشد. باید دانست که رسیدن به فشار حداکثر خیلی مشکل است. حداکثر فشار مجاز بر روغن نکتهای است که باید رعایت شود. بنابراین سیلندر را جداگانه بکار انداخته و میتوان از سیستم هیدرومکانیک و یا تمام هیدرولیک با دو حرکت جداگانه استفاده کرد.
سیستم هیدرولیک در دستگاه تزریق
یکی از مدلهای دستگاه تزریق پلاستیک، دستگاه تزریق پلاستیک هیدرولیکی نام دارد که شامل اجزای مختلفی مانند الکتروموتور، پمپ هیدرولیک، شیر برقی و … هستند. در این دستگاه، وظیفه تأمین جریان هیدرولیکی برای سایر اجزا مثل سیلندر، موتور و غیره به عهده پمپ هیدرولیک است. دستگاههای قالبگیری تزریقی دارای یک سیستم هیدرولیکی هستند که باید به دلیل چندین سال چرخه تولید مداوم و شبانه روزی، عملکرد قابل اطمینانی ارائه دهند. کنترل و دقت سیستمهای هیدرولیک آسان است، زیرا یک اپراتور سیستم میتواند با استفاده از اهرمهای ساده و فشار دکمهها، سیستم را به راحتی روشن و متوقف کند. همچنین میتواند شتاب و سرعت آن را کم و زیاد کند.
در سیستم هیدرولیک دستگاه تزریق پلاستیک فشار پشت قالب فقط به وسیله روغن ایجاد میشود و سیلندر هیدرولیکی فشار را تحمل میکند. البته مقدار زیادی روغن و پمپ بسیار قوی لازم است که قادر به انتقال سریع این مقدار روغن از مخزن به داخل سیلندر باشد. اصولا سیستم تمام هیدرولیک اختلاف زیادی نسبت به روش مکانیکی دارد. برای ماشینهایی که قدرت آن از حدود 300 تن به بالا است، این سیستم مناسب است. به وسیله شیر روغن، تعیین و تنظیم فشار قالب به دلخواه امکان پذیر است. مایع هیدرولیک به موتورهای مختلف هیدرولیکی و سیلندرهای هیدرولیکی در سراسر دستگاه پمپ میشود و با توجه به مقاومت موجود تحت فشار قرار میگیرد.
اجزای دستگاه تزریق پلاستیک هیدرولیکی
- سیلندر جهت تنظیم ضخامت قالب
- صفحه ثابت نگهدارنده ستونهای ماشین
- پیستون جانبی
- سیلندرهای بزرگ حرکت دهنده قالبگیر
- مدخل روغن برای سیلندر بزرگ
- صفحه متحرک قالبگیر
- قالب
- صفحه ثابت
حد اکثر فشار مجاز بر روغن هیدرولیک دستگاه تزریق
در حالت عادی توسط یک سیلندر هیدرولیک، میتوان هم صفحه متحرک را در فاصلهای حدود 100 سانتیمتر به حرکت در آورد و هم برای ایجاد فشار پشت قالب از روغن هیدرولیک استفاده کرد. زیرا سیلندر حجم زیادی دارد که باید تمام آن در ابتدا از روغن پر شود. سپس فشار با افزایش یافتن مقدار روغن در داخل سیلندر افزایش یابد و این کار چند لحظهای زمان خواهد برد. باید دانست که رسیدن به فشار حداکثری مشکل است. حداکثر فشار مجاز بر روغن پمپ هیدرولیک دستگاه تزریق پلاستیک نکتهای است که باید رعایت شود. در نتیجه باید سیلندر را جداگانه بکار انداخته و از سیستم هیدرومکانیک یا تمام هیدرولیک با دو حرکت جداگانه استفاده کرد.
پمپ هیدرولیک دستگاه تزریق پلاستیک
در مدار هیدرولیک دستگاههای قدیمی و دستگاههای متفرقه امروزی از پمپهای دبی ثابت استفاده میشود. با تولید دستگاههای تزریق پلاستیک تمام الکتریکی کم کم تزریق هیدرولیکی را تحت تاثیر قرار داد. با این حال هنوز هم دستگاه تزریق پلاستیک هیدرولیکی مقرون به صرفهتر و مناسبتر است. عمر طولانیتر روغن هیدرولیک و مصرف اب وبرق کمتر جهت خنک کردن روغن مدار هیدرولیک از سایر مزایای قابل توجه استفاده از پمپ ثابت است. در ساخت دستگاههای تزریق پلاستیک مطمئن ماشین سری ZF فقط از پمپ هوشمند دبی متغیر ساخت یوکن ژاپن استفاده شده است. استفاده از پمپ هوشمند به صورت استاندارد روی تمامی ماشینهای تزریق پلاستیک سری ZF موجب صرفه جویی و کاهش هزینه مصرف انرژی در دامنه ی 30 تا 80 درصد است. میانگین مصرف برق دستگاههای تزریق پلاستیک مطمئن مدل ZF مقدار 27 کیلو وات برای هر کیلوگرم مواد پلی استایلن است.
عملکرد پمپ هیدرولیک تزریق پلاستیک
یکی از روشهای کاربردی در تولید قطعات پلاستیکی، استفاده از دستگاه تزریق پلاستیک است. پمپ و موتور این دستگاه هیدرولیک است که اصطلاحا به موتور آن هیدروموتور گفته میشود. اگر هیدروپمپ یا هیدروموتور دستگاه تزریق دچار مشکل شود، قالب گیری دستگاه به درستی انجام نخواهد شد و عملکرد دستگاه مختل میشود. از این رو هنگام خرید یا تعمیر دستگاه تزریق پلاستیک باید به کیفیت پمپ هیدرولیک مورد استفاده در دستگاه توجه ویژه کرد.
پمپ هیدرولیک با وصل شدن به منبع تغذیه فعال میشود که به دکمه روشن و خاموش دستگاه متصل است و ار این طریق میتوان آن را کنترل کرد. کارکرد و مقدار نیروی پمپ هیدرولیک، قابلیت و کیفیت کار پمپ را نشان میدهد. بنابراین هنگام خرید دستگاه پرس هیدرولیکی باید به مشخصات پمپ هیدرولیک و توانایی های آن را دقت زیادی کرد. برای اطلاع از قیمت و خرید پمپ هیدرولیک دستگاه تزریق پلاستیک با کارشناسان ما در تماس باشید.
مزایای دستگاه تزریق هیدرولیک
برخی از مزایای دستگاههای تزریق پلاستیک هیدرولیکی نسبت به دستگاههای تمام برقی عبارتند از:
- نیروی قفل گیره بیشتر برای قطعات بزرگ
- نرخ تزریق بهتر
- مقاومت بالا نسبت به سایش و گسیختگی
- حجم تزریق بیشتر
- توانایی پران بهتر
- توانایی استفاده از آکومولاتور جهت کنترل سرعت گیره
- هزینه اولیه خرید پایین
- کم هزینه و در دسترس بودن قطعات یدکی آن
- سهولت در استفاده برای پروژههای سطح بالا
- وجود بسیاری از قطعات آن در بازار دست دوم به دلیل محبوبیت و فراوانی این دستگاهها
معایب
بدلیل قدرت بالای این دستگاهها، مصرف انرژی دستگاههای هیدرولیکی در حالت ایدهآل نیز بالا است. در حالیکه یک دستگاه برقی معمولی میتواند مصرف انرژی معادل 2.55kWh در زمان تزریق داشته باشد، دستگاه تزریق هیدرولیکی ممکن است مصرفی برابر 5.12kWh داشته باشد. در این مدل از دستگاههای تزریق، دمای تزریق بالاتر، زمان خنکشو بیشتر بوده و بدلیل امکان نشتی روغن برای محیطهای بهداشتی مناسب نیستند. همچنین دستگاههای تزریق پلاستیک پر سر و صداتر و کم دقتتر از دستگاههای برقی است. اما با افزایش نیروی قفل گیره و پیشرفت سیستمهای کنترلی، دقت و بازدهی دستگاههای هیدرولیکی نیز بهبود یافته است.
4 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
دستگاه تزریق هیدرولیکی جدیدتره یا برقی؟
سلام دستگاه تزریق هیدرولیکی جزو اولین دستگاههایی است که تولید شده و دستگاه برقی جدیدتر هستش.
شما دستگاه رو نصب هم میکنین؟
سلام وقت بخیر. بله.