اکسترودر بازیافت پلاستیک با استفاده از مواد بازیافتی گرانولهای بازیافتی را تولید میکند که معمولا برای صنایع غیر حساس استفاده میشود. اکسترودر بازیافت پلاستیک نیز نوعی اکسترودر گرانول است. ما در این مقاله قصد داریم به بررسی اکسترودر بازیافت و جنبههای مختلف آن بپردازیم پس با ما همراه باشید.
اکسترودر بازیافت پلاستیک چیست؟
اکسترودر بازیافت، نوعی گرانول ساز است که با استفاده از پلاستیکهای بازیافتی به حفظ طبیعت و محیط زیست کمک میکند. اکسترودر بازیافت دستگاه پیچیدهای نیست و کار با آن بسیار راحت است. این دستگاه طی فرآیندی مواد گرانولی را ذوب کرده و با استفاده از قالب مخصوص مواد مذاب را به شکل دلخواه در میآورد. در طی این فرآیند شما میتوانید از افزودنیهای مختلف جهت بهبود خواص ماده پلاستیکی استفاده کنید تا محصول نهایی کیفیت بیشتری پیدا کند.
انواع اکسترودر بازیافت پلاستیک
برای خرید اکسترودر بازیافت پلاستیک بهتر است با انواع آن و ویژگیهای هر یک آشنا شوید تا انتخاب درستی برای تولیدات خود داشته باشید. این اکسترودر با توجه به ویژگیهایی چون طراحی، ظرفیت، نوع عملکرد و… به صورت زیر تقسیم بندی میشود.
تک پیچ
این دستگاه از یک پمپ تشکیل شده است که مکانیسم آن ساده بوده و قیمت پایینی دارد. معمولا از دستگاه تک پیچ برای بازیافت پلاستیک استفاده میشود که میتواند فشار بالایی تحمل کند. این دستگاه گزینه مناسبی برای پمپاژ حجم بالا مواد است که احتمال خرابی آن بسیار کم است و مدت زمان زیادی عمر میکند. تک پمپ بودن این گرانول ساز باعث شده است که تعمیر آن هزینه زیادی نداشته باشد و استفاده از آن با صرف اقتصادی زیادی همراه است.
دو پیچ
این دستگاه در ترکیب مواد، عملکرد بالایی دارد و مصرف انرژی آن پایین است. این دستگاه امکان استفاده از طیف وسیعی از مواد اولیه را میدهد که مواد بازیافتی هم یکی از گزینههای آن است. سرعت انجام عملیات در دستگاه دو پیچ بالا است، بنابراین میتوان در مدت زمان مشخص، حجم بالایی تولید کرد. از ویژگیهای دیگر این دستگاه تولید حرارت کمتر نسبت به نمونه قبلی است که به حفظ انرژی مصرفی کمک زیادی میکند.
رشتهای و عدسی
دستگاه گرانول ساز رشتهای یکی از دستگاههای رایج ساخت گرانول است که به سه دسته کلگی ثابت، جکی و زنده خور تقسیم میشود. نوع کلگی ثابت نوع ارزان از این دستگاه و مدل زنده خور از گران قیمتترین گرانول ساز هستند. تفاوت مدلهای مختلف این نوع گرانول ساز در میزان ظرفیت تولیدی است. گرانول عدسی مکانیسم قویتری دارد و برای پلاستیکهایی با جریان پذیری بالا استفاده میشود.
مزایا اکسترودر بازیافت پلاستیک
از مزایا اصلی این اکسترودر بازیافت کمک به حفظ محیط زیست و کاهش آسیب به طبیعت با استفاده از پلاستیکهای بازیافتی است. اما علاوه بر این مزیت از مزیتهای دیگر هم برخوردار است که عبارتند از:
- هزینه کم
- کارآمدی فرآیند تولید
- پسماند کم و استفاده دوباره از پسماندها
- امکان استفاده 24 ساعته در هفت روز هفته
- انعطاف پذیری بالا در طراحی محصول
- امکان اعمال تغییرات بعد از قالب گیری
دستگاه اکسترودر بازیافت پلاستیک در صورت وجود اجزا سالم و استاندارد، تا مدت زمان زیادی عمر میکند و با صرف هزینه اندک و تولید محصولات متنوع، صرفه اقتصادی زیادی برای تولید کننده دارد.
معایب اکسترودر بازیافت پلاستیک
معمولا در بیشتر دستگاهها و ماشین آلات صنعتی، معایبی در کنار مزایا وجود دارد که بهتر است برای انتخاب هوشمندانه و دقیق، آنها را در نظر بگیرید. معایب دستگاه اکسترودر بازیافت پلاستیک عبارتند از:
- متغیر بودن اندازه محصول نهایی به دلیل تغییر دما
- عدم امکان تولید محصول با اشکال خاص
- جداسازی محصولات با اندازه نامناسب و بکارگیری دوباره آن
معمولا تغییر دما بعد از تولید محصول نهایی باعث تغییر ابعاد اولیه محصول میشود که این انبساط به شرایط متفاوتی وابسته است و نمیتوان تمام عوامل را تغییر داد. به همین دلیل باید تغییر ابعاد و به طبع آن تغییر مقاومت محصول را پذیرفت یا اندازههای نامناسب را جدا کرد.
جمع بندی
اکسترودر بازیافت پلاستیک یکی از دستگاههای با اهمیت برای تولید گرانول است که با استفاده از مواد بازیافتی به تولید گرانول در اشکال مختلف کمک میکند. به عبارتی ای دستگاه نوی دستگاه گرانول ساز است. این دستگاه در انواع مختلفی وارد بازار میشود که با ویژگیهای هر یک آشنا شدیم. دستگاه اکسترودر بازیافت پلاستیک با ویژگیهای مختلف، تواناییهای متفاوتی دارد که شما میتوانید وابسته به شرایط و هزینه اولیه خود، یکی از نمونههای آن را تهیه کنید.